Política 17/02/2016

El ministeri de l'Interior justifica les agressions al regidor de seguretat de Carmena

Agents de la guàrdia urbana de la capital van increpar l'edil d'Ahora Madrid, que va lamentar la inacció del CNP

Ferran Casas
2 min
Barbero en el moment d'entrar al cotxe increpats pels agents de paisà de la policia municipal / EFE

MadridNova polèmica a l'Ajuntament de Madrid. I, de nou, el govern central en funcions hi fica cullerada. En aquest cas, qui ha buscar les pessigolles al govern municipal d'Ahora Madrid, que comanda Manuela Carmena, és el ministeri de l'Interior, en mans de Jorge Fernández Díaz. La polèmica va començar dimecres al migdia, quan, convocats per sindicats corporatius de la policia local de la capital espanyola, 200 agents protestaven contra la decisió de la regidoria de Seguretat de suprimir les unitats antiavalots. En plena protesta, els agents van topar amb el regidor de Seguretat, Javier Barbero, i el van insultar greument. Entre altres coses li van cridar "dictador", fins que va arribar al seu cotxe oficial. Un cop dins, a més d'agredir una periodista, van sacsejar el vehicle.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Ajuntament va lamentar els incidents, però el ministeri de l'Interior pràcticament els ha justificat. "Els qui critiquen la protesta d'ahir [per dimecres] han de recordar que van qualificar de 'llibertat d'expressió' els 'escraches' que van patir dirigents del PP", ha dit el secretari d'Estat d'Interior, Francisco Martínez, en relació amb com Podem, una de les forces integrats d'Ahora Madrid, beneïa les protestes de la Plataforma Antidesnonaments. Barbero havia lamentat la "deslleialtat" de la delegada del govern, Concepción Dancausa, del PP, que no va fer actuar els agents del Cos Nacional de Policia que vigilaven la concentració dels seus companys de la Urbana.

Martínez ha rebutjat assumir cap tipus de responsabilitat pels fets i ha recordat que és a la Policia Municipal a qui li toca protegir els regidors i fer-los d'escorta. La matinada de dijous, a la cadena ultra 13TV, el ministre Jorge Fernández Díaz ja s'havia expressat de forma similar. "El temps posa cadascú al seu lloc i dóna i pren raons", va dir.

stats