Política 22/02/2015

Podem irrompria com a segona força a la Comunitat de Madrid, segons 'El País'

El PP seguiria sent el més votat però passaria de 72 escons a 38 i el govern autonòmic s'hauria de construir a través de coalicions

Ara
2 min
El número 3 de Podem, Juan Carlos Monedero.

BarcelonaPodem, amb 34 diputats, seria la segona força política a la Comunitat de Madrid la pròxima legislatura, segons una enquesta de Metroscopia per a 'El País', que situa el PP com el partit més votat, encara que passaria de 72 a 38 escons, i dóna a Ciutadans 21 representants, només dos menys que el PSOE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'enquesta sobre intenció de vot dels madrilenys en les autonòmiques del 24 de maig es va fer divendres passat a 1.200 entrevistats i revela que si avui se celebressin eleccions en aquesta Comunitat cap partit arribaria al 30% de suports, la qual cosa obligaria a formar una coalició "triple", de dretes o d'esquerres, per poder governar.

El PP aconseguiria, segons el mostreig, el 28% de vots, seguit de Podem, amb el 24,6%; del PSOE, amb el 17%, i de Ciutadans, que s'estrenaria a l'Assemblea de Madrid amb el 15,8% de suports, mentre que IU i UPyD s'acostarien el 5%, el mínim imprescindible per obtenir representació parlamentària a la cambra autonòmica.

A més, assenyala que PP i PSOE patirien una important caiguda, en passar de 72 a 38 diputats, en el primer cas, i de 36 a 23, en el segon, sobre un total de 129 escons que formen l'Assemblea madrilenya.

També indica que el 72% dels entrevistats se senten poc o gens satisfets de la situació actual de la Comunitat de Madrid; que el 59% estarien d'acord amb la destitució de Tomás Gómez com a número u de la candidatura socialista i que el 53% creu que les coses estan "pitjor" ara que el maig del 2011.

Pel que fa als líders polítics, la presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, segueix sent la preferida dels votants d'aquest partit, que també s'estimen més Cristina Cifuentes que Ignacio González.

Els socialistes Ángel Gabilondo i Antonio Miguel Carmona (aspirants a la presidència i a l'alcaldia de Madrid, respectivament) són els líders madrilenys que aconsegueixen més suports que rebutjos entre els entrevistats, mentre que al costat oposat apareixen Tania Sánchez, de Convocatòria per Madrid, i Juan Carlos Monedero, cofundador de Podem, el pitjor valorat pels enquestats.

stats