Política 14/08/2014

IU reclama una "comissió de la veritat" per aclarir els casos de corrupció ocorreguts a Espanya durant la democràcia

ERO, Gürtel, Nóos, Pujol, el finançament de partits polítics o la crisi dels bancs són alguns dels temes que es proposen investigar

Europa Press
1 min
El portaveu del grup de l'Esquerra Plural al Congrés José Luis Centella. EFE

MálagaEsquerra Plural (IU-ICV-CHA) ha exigit de nou la convocatòria d'una "comissió de la veritat" per aclarir políticament tots els casos de presumpta corrupció que hi ha hagut a Espanya en els últims 35 anys. El portaveu del grup al Congrés, José Luis Centella, ha precisat que "no pot haver-hi credibilitat de futur per a aquesta democràcia si no s'investiga el passat".

Centella ha esmentat casos com els dels expedients de regulació d'ocupació (ERO) fraudulents a Andalusia, Gürtel, Nóos o Pujol, el finançament dels partits polítics o els "escàndols" del sector financer. "Tot ha de ser investigat i aclarit políticament –ha assenyalat– i no només judicialment". "No es tracta d'un cas aïllat, sinó que estem davant d'un sistema que ha afavorit la corrupció i no val dir que se sent i que no tornarà a passar", ha declarat el portaveu, i ha afegit que "aquest país ha estat saquejat durant anys i la ciutadania necessita saber què ha passat".

En el cas concret dels ERO fraudulents, ha exposat que "no només s'ha de resoldre en els tribunals, sinó també en el marc polític". Així, Centella ha tornat a preguntar per què el PP-A va votar en contra del dictamen de la comissió d'investigació del Parlament andalús en el qual es determinaven responsabilitats polítiques. Una cosa que ha qualificat d'"incomprensible".

stats