VIA CATALANA
Política 18/08/2013

L'ANC del Pla d'Urgell intentarà envoltar l'estany més gran de Catalunya el 31 d'agost

A les 3 de la matinada de l'11 de setembre també sortirà una bicicletada des del Pla d'Urgell per arribar fins al Creixell (Tarragonès) per omplir trams de la costa

Ara
2 min

BarcelonaL'ANC del Pla d'Urgell intentarà encerclar amb una cadena humana l'estany d'Ivars i Vila-sana el 31 d'agost, un objectiu difícil d'acomplir com ells mateixos reconeixen, ja que és l'estany més gran de Catalunya, i el seu perímetre té una longitud de 5,5 quilòmetres. En tot cas, el repte que es plantegen és envoltar-lo al màxim possible, encara que al final no aconsegueixin tancar la rotllana. Abans d'aquest assaig de la Via Catalana de la Diada se celebrarà una batucada i una actuació de grallers i després es faran parlaments a Ivars d'Urgell, amb l'assistència dels alcaldes d'aquest municipi i de Vila-sana, i un sopar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Creiem que és important que l'estany també formi part de la història que estem vivint avui al nostre país, perquè, a part de ser el més gran de Catalunya, va aportar i aporta moltes coses al nostre territori", explica Genís Vilalta, un dels organitzadors, que concreta: "Antigament, era un nucli econòmic molt important sobretot per a la pesca, però també s'hi feien moltes celebracions de caràcter lúdic i esportiu, passejades, casaments, curses de natació, concursos de caça, etc. I, actualment, és una reserva natural que permet passejar per l'espai, entre altres activitats que gestiona el consorci de l'estany". Per promoure aquesta cadena humana, l'ANC del Pla d'Urgell ha penjat un vídeo a internet.

Bicicletada entre Bell-lloc d'Urgell i Creixell

Per la seva banda, l'entitat MPG (Montadors de Pollastres Grossos) ha organitzat una bicicletada per al mateix 11 de setembre que sortirà a les 3 de la matinada de Bell-lloc d'Urgell (Pla d'Urgell) i que unirà les capitals de les Garrigues (les Borges Blanques), la Conca de Barberà (Montblanc) i l'Alt Camp (Valls) fins a arribar al migdia a Creixell (Tarragonès), on moltes persones de les comarques lleidetanes ajudaran a omplir trams difícils.

stats