Política 17/08/2015

IU demana a Interior una còpia dels tuits amb les suposades amenaces a Rato

El diputat d'IU Ricardo Sixto vol "conèixer de primera mà i de la forma més correcta possible" la documentació sobre els 400 tuits amenaçadors a l'exvicepresident espanyol

Europa Press
1 min
Jorge Fernández Díaz

MadridEl portaveu d'IU a la comissió d'Interior del Congrés, Ricardo Sixto, ha sol·licitat "una còpia de la documentació existent sobre la cerca de 400 tuits amb suposades amenaces a l'exvicepresident del govern espanyol Rodrigo Rato, o altres informes", citats pel ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en la compareixença parlamentària per explicar els motius de la reunió que va tenir amb l'expresident de Bankia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sixto ha utilitzat les possibilitats reglamentàries que permet el Congrés als diputats per "conèixer de primera mà i de la forma més correcta possible" un dels principals arguments que va utilitzar Fernández Díaz divendres passat a la seva compareixença. Al Congrés, el ministre de l'Interior va justificar la decisió d'haver rebut personalment Rato perquè hi havia una "fundada" preocupació per la seguretat de l'exvicepresident del govern espanyol, que suposadament va rebre més de 400 tuits amenaçadors, tot i que Rato no té compte de Twitter.

Ricardo Sixto ja va demanar la "dimissió irrevocable" de Fernández Díaz, a més de descriure les declaracions que va fer sobre la polèmica reunió com a "lamentables i vergonyoses". Per al portaveu d'IU no és creïble que la reunió es produís per parlar només de la "seguretat" de Rato, "com si Fernández Díaz fos responsable de la seguretat de totes les persones que estan sotmeses a vigilància a Espanya", ha afegit.

stats