Política 29/10/2019

Jaume Alonso-Cuevillas creu que Torra "està molt sol" i que ha de donar "un cop sobre la taula"

L'advocat de Puigdemont aposta perquè el president cessi Miquel Buch i refusi convocar eleccions

Ara
2 min
Cuevillas Radio 4

BarcelonaMentre totes les mirades recauen sobre la permanència del conseller d'Interior, Miquel Buch, després que, tal com va avançar l'ARA, el president de la Generalitat es mostrés "incòmode" amb l'actuació dels Mossos durant la repressió de les protestes contra la sentència del Procés i es plantegés apartar Buch –una possibilitat que va frenar l'executiu, tancant files amb el conseller–, una nova veu s'alça per reiterar la solitud del president.

Jaume Alonso-Cuevillas, número 4 de JxCat per Barcelona el 10-N i advocat de l'expresident Carles Puigdemont, ha afirmat aquest dimarts que Torra està "totalment aïllat" perquè no compta amb "el suport orgànic [del partit] que hauria de tenir". Lluny de ser una situació que hagi d'abocar a una convocatòria electoral a Catalunya, als ulls d'Alonso-Cuevillas cal descartar aquesta possibilitat i creu que el cap de l'executiu ha de donar "un cop sobre la taula" per recuperar la confiança del seu entorn. "Hi ha qui el vol fer caure, fins i tot dins del seu partit. Està molt sol", ha lamentat en una entrevista a Ràdio4.

El desprestigi dels Mossos

Així, davant la polèmica, l'advocat de Puigdemont ha posat encara més deures a Quim Torra: "Crec que el president ha de cessar al conseller Buch". En aquest sentit, Alonso-Cuevillas ha carregat contra l'actuació dels Mossos d'Esquadra. Ha considerat que "era un cos de prestigi, que tenia l'estima dels catalans". Una percepció que, no obstant això, ha dit "s'està perdent per l'actitud d'alguns agents".

Alonso-Cuevillas, a més, ha aprofitat per condemnar la violència "sobre les persones" i ha especificat que no considera que cremar un contenidor "sigui violència". "Seràn desordres o una altra cosa", ha matisat, i ha reiterat el caràcter "pacífic" que caracteritza el moviment independentista.

L'horitzó electoral i judicial

En un altre sentit, el número 4 de Junts per Catalunya al Congrés el 10 de novembre, tot i que, de facto, actuarà com a tercer arran de la inhabilitació de Jordi Sànchez, ha assegurat que el màxim enemic de l'independentisme en aquests comicis serà "l'abstenció".

A més, avui que l'expresident Carles Puigdemont declara davant la justícia belga per a explicar els motius pels quals rebutja la sol·licitud d'extradició que va imposar el magistrat Pablo Llarena, Alonso-Cuevillas ha afirmat que aquest dimarts "no passarà res", més enllà "d'aconseguir un ajornament". "Serà una compareixença formal, i la defensa sol·licitarà i aconseguirà", ha dit, un ajornament de la petició. "Probablement ens n'anirem a principis de setembre, ha pronosticat l'advocat.

stats