TRANSPARÈNCIA
Política 17/10/2013

El síndic, sobre les entitats de C's: "Els hem demanat informació per escrit i no ens han contestat res"

Jaume Amat explica a RAC1 que ha reclamat els comptes d'Egara Civitas, l'associació que el partit de Rivera no ha admès com a pròpia, i que informarà el Parlament si troba irregularitats

Ara
2 min

BarcelonaEl síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat, ha explicat en una entrevista a 'El món a RAC1' que C's va informar fa només un mes de l'existència de la seva fundació Tribuna Cívica, que va ser creada el 2008, i ha confirmat que no els han fet arribar els comptes al·legant que té la seu a Madrid. A partir d'aquí, segons ha explicat Amat, la Sindicatura descobreix que C's té una altra entitat vinculada, Egara Civitas, que, tal com va avançar l'ARA, té la seu a Barcelona i és utilitzada per cobrar les subvencions de la Generalitat que li pertoquen com a entitat lligada a un partit –ha rebut més de 65.000 euros des del 2007–. I, a partir d'aquí, la Sindicatura ha començat a investigar també Egara Civitas, tot i que sense gaire col·laboració per part del partit d'Albert Rivera. "Els hem demanat informació per escrit i no ens han contestat res", ha explicat Amat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, per ara la Sindicatura no disposa de la informació de cap de les entitats, segons ha reconegut: "No tenim els comptes ni de la fundació [Tribuna Cívica] ni de l'associació [Egara Civitas]". "Nosaltres tenim els comptes de la FAES i ens ho donen puntualment", com la resta de fundacions de partits, ha afegit Amat, que ha explicat que C's juga "amb un fet d'interpretació de la llei", ja que la Sindicatura formalment només pot fiscalitzar les fundacions que es troben en el protectorat de fundacions de la Generalitat, mentre que Tribuna Cívica no hi és, però du a terme tota la seva activitat a Catalunya. "Desconec si envia els comptes al Tibunal de Comptes", ha dit, l'ens estatal que en tot cas sí que hauria de rebre la informació de la fundació de C's.

Amat ha avançat que, si finalment detecten irregularitats, n'informaran el Parlament.

stats