Política 19/03/2012

Jaume Bonet, en vaga de fam a favor del català: "No vull morir, però sí jugar fort"

En una entrevista a 'El Món a RAC1', aquest professor de català i membre de Jubilats de Mallorca, ha explicat que si no hagués optat per la vaga de fam no hagués arribat "amb arguments a la majoria de la societat"

Ara
2 min
VAGA DE FAM CONTRA LES AGRESSIONS AL CATALÀ DEL GOVERN DEL PP
 Jaume Bonet fa 18 dies que està en vaga de fam en protesta per la política  de persecució contra el català que fa el Govern Balear, presidit per José Ramón Bauzá, i no ha fixat data per deixar-la.

BarcelonaJaume Bonet, que porta a terme una vaga de fam a les Illes Balears per protestar contra la política lingüística de l'executiu de José Ramon Bauzá, assegura que després de 19 dies se sent "cansat" fruit de la seva protesta i de "només beure aigua". En una entrevista a 'El Món a RAC1', el professor de català jubilat, entrevistat aquest diumenge al diari ARA, s'ha mostrat sorprès pel fet que el govern de les Illes no hagi tramitat la seva nova llei en matèria lingüística en aquesta comunitat autònoma com a Decret llei, cosa que feia que els seu període de protesta "fos més curt". Com que, finalment, ho tramitarà com a projecte de llei, la seva protesta podria arribar a durar "tres o quatre mesos".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat aquest contratemps, Bonet assegura que faran el que van dir: "no morir, però sí jugar fort". En tot cas, Bonet s'ha mostrat molt satisfet per les mostres de suport que ha rebut i ha explicat que entre aquestes hi ha les de "regidors del PP d'alguns pobles". A més, també diu que "no hi ha temps de contestar tots els correus de suport que es reben".

Durant l'entrevista, Bonet ha expressat que se sent davant d'un fet "colonialista" ja que no pot ser que una llengua "de fora" tingui "més estatus" que l'idioma propi. A més, en ser preguntat per una dels col·laboradors per si no era exagerat fer vaga de fam per aquest motiu el jubilat ha dit que si no fos per aquest mètode no hagués tingut transcendència la seva protesta, i no hagués aconseguit portar els seus "arguments" gaire lluny, ja que considera que l'espai comunicatiu de les Illes "és molt petit".

Entre les novetats que incorpora la llei que vol aprovar el govern de Bauzá en matèria lingüística hi ha el fet de transformar en mèrit, i que no sigui requisit, el fet de conèixer la llengua catalana.

stats