Política 27/03/2015

Jaume Casals, alcalde de Navàs: "Hi ha molts David Fernàndez a la CUP que poden fer el mateix paper digne"

El dirigent de la CUP assegura que ell hauria estat partidari que els candidats de la formació ho poguessin ser durant dues legislatures

Ara
1 min

BarcelonaLa CUP ha estat clara: els seus candidats no poden ser caps de llista més d'una legislatura. Tot i això, l'alcalde de Navàs, Jaume Casals, considera que no hi ha motiu per patir pels nous lideratges de la formació. "Hi ha molts David Fernàndez, Quim Arrufat i Isabel Vallet a la CUP que poden fer el mateix paper digne que aquests tres diputats", ha assegurat en una entrevista a l'Ara Bassas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb tot, Casals ha admès que ell hauria estat partidari que els candidats ho poguessin ser durant dues legislatures. Ha reconegut que a hores d'ara "la utopia és que hi hagi alcaldes de la CUP", tot i que ha afegit que un cop ha estat alcalde, tenir un càrrec institucional li ha fet "avorrir algunes coses del sistema". En tot cas, ha subratllat que el més important és "no abandonar el carrer" i que, en el seu cas, "ha intentat sempre evitar el protocol de senyor alcalde".

Casals no s'ha estat, però, de posar en qüestió el paper que estan exercint altres formacions d'esquerres. Sobre ERC ha assegurat que "ha optat per la centralitat política", i això li ha fet "oblidar moltes lluites socials". Sobre la candidatura Barcelona en Comú que lidera Ada Colau ha afirmat que ha comès "diverses errades". D'entrada, "abusar del mediatisme de la candidata", i també "incloure ICV", quan és "corresponsable" de l'actual marca Barcelona.

I és que, a diferència de formacions com Podem, Casals ha defensat que des de la CUP són partidaris de "formar i apoderar" la gent per evitar "transfuguismes i canvis". Com a prova de la inestabilitat de les noves formacions que sorgeixen, ha sentenciat: "Fa tres mesos la sensació era Podem, i ara és Ciutadans".

stats