Política 30/11/2010

El govern espanyol a CiU: "A vegades hem estat massa sols"

El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, confia en el suport dels nacionalistes al Congrés. Creu que la debacle del PSC no passarà factura a Zapatero

Joan Rusiñol
2 min
Jáuregui, que va donar suport a la campanya del PSC, creu que els resultats no afectaran Zapatero

Madrid"A vegades hem estat massa sols" a l'hora d'aprovar iniciatives parlamentàries al Congrés dels diputats. Missatge indirecte del ministre de la Presidència a la formació que lidera Artur Mas. Jáuregui ho ha dit aquest matí, en una reunió amb els membres del grup socialista a la cambra baixa, on també ha admès que té "l'esperança que altres partits" els ajudin en el calendari de reformes que s'ha fixat el govern espanyol d'ara fins a finals de legislatura i a superar "turbulències momentànies"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els socialistes estan tranquils perquè tenen assegurada l'estabilitat fins a les properes eleccions, el 2012, gràcies a l'aliança amb els nacionalistes bascos i els regionalistes canaris. Però, tot i així, suspira per tenir el suport del grup que lidera a Madrid Josep Antoni Duran i Lleida: el PSOE és conscient que algunes de les reformes que vindran, com la de les pensions, seran difícils d'explicar i necessitaran compartir aquest cost polític. Demà hi ha una nova reunió, important, del Pacte de Toledo per abordar el tema.

Distàncies amb els resultats del PSC

Jáuregui ha insistit de nou avui en el missatge que llencen des de la nit electoral des de Ferraz: el resultat del PSC a Catalunya no és traslladable al conjunt de l'Estat. Els socialistes volen desactivar la idea que defensa el PP, per qui la desfeta del partit de José Montilla és el primer pas perquè hi hagi un canvi polític a l'Estat espanyol. Una idea que, pel ministre de la Presidència, "no es pot admetre". Les eleccions a Catalunya, ha explicat, "tenen singularitats molt específiques i no tenen res a veure els resultats amb els de les locals i generals". Ha recordat, per exemple, que el 2006 els socialistes catalans també van perdre suport respecte el 2003 i en canvi a les generals del 2008 el PSC va obtenir 25 diputats.

stats