Política 14/11/2016

Javi López (PSC): "Si no cabem dins el projecte federal, es fa difícil defensar que Catalunya cap dins d’Espanya"

L’eurodiputat defensa que els socialistes catalans són un "pont molt important" per resoldre el conflicte amb l'Estat

Acn
2 min
L'eurodiputat del PSC Javi López

Brussel·lesL’eurodiputat del PSC Javi López defensa en una entrevista amb l’ACN que la continuació de les relacions entre el PSC i el PSOE és la garantia que es podrà arribar, també, a un acord entre Catalunya i Espanya. "Nosaltres enviem aquest missatge: si no cabem dins d’un projecte federal, es fa difícil defensar que Catalunya cap dins d’Espanya", reivindica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

López destaca que el seu partit és "un pont molt important entre Catalunya i la resta d’Espanya", i que si es trenca "es dificulta l’acord". L'eurodiputat admet que el federalisme "potser no provoca entusiasme", però el reivindica com l’únic projecte per treure Catalunya del "carreró sense sortida" on, segons ell, el país és "ara".

El secretari d'impuls europeu a la nova executiva del PSC aposta per una "sortida referendària", però no independentista, a la situació catalana. "Creiem que el que hauríem de referendar és un nou acord polític. Som federalistes, és normal que defensem un referèndum sobre una reforma federal" i no sobre la independència, argumenta. Segons López, per assolir un estat federal "òbviament cal negociar amb tothom", incloent-hi el PP.

En l'entrevista, també defensa que el PSC és "l’únic partit" del catalanisme polític amb influència real a la Unió Europea (UE) per aconseguir un canvi polític al país. "Som el partit polític amb aliats més estables, sòlids i influents a Brussel·les", destaca López, que assenyala que la família política europea del PSC governa a 14 estats, entre ells, Portugal, Itàlia o França, i per tant és capaç de "tirar endavant i influir" en la UE més que el PDECat o ERC. L’eurodiputat del PSC afegeix que el seu partit, a més, és el que "ha deixat una petjada més gran a Europa de la mà de gent com Josep Borrell", que va ser president de l’Eurocambra.

stats