CORONACIÓ DE FELIP VI
Política 19/06/2014

Les joventuts d'ERC rebategen l'avinguda Príncep d'Astúries com a avinguda de la República Catalana

El portaveu de les JERC defensa que no tenen "cap vincle que ens uneixi amb la monarquia espanyola ni l'estat espanyol"

Europa Press
2 min

BarcelonaLes joventuts d'ERC (JERC) han rebatejat 'Avinguda de la República Catalana' l'avinguda barcelonina Príncep d'Astúries i preveuen fer-ho aquest mateix dimecres en altres vies de la ciutat i de Catalunya amb noms dedicats a la monarquia com a acte simbòlic per reivindicar que no tenen vincles amb la corona reial. "No tenim cap vincle que ens uneixi amb la monarquia espanyola ni l'estat espanyol", ha resumit el portaveu de les JERC, Gerard Gómez del Moral, que, al costat d'una desena de membres de les joventuts, ha pegat sobre la placa de l'avinguda el cartell de la República Catalana que imita la placa del carrer.

Així, ha explicat que les JERC han repetit aquesta actuació en diversos municipis catalans, on s'han cobert amb cartells que fingien ser una placa de carrer les existents en honor de Joan Carles I i el Príncep d'Astúries, a més de totes les places del rei i places reials.

L'acció dels republicans ha coincidit amb els actes de proclamació de Felip VI a Madrid, un esdeveniment que –han dit– no té significació per a ells: "Per a nosaltres avui ni comença res ni continua res. Ens sentim completament desvinculats".

Gómez del Moral ha criticat que la monarquia ha estat "legitimada i posada a dit pel franquisme", i ha lamentat que la ciutadania no hagi pogut posicionar-se sobre si aquest és el model d'estat que volen per a Espanya.

Així i tot, ha remarcat que els republicans ja se senten fora de tot aquest debat perquè estan concentrats a poder portar a terme la consulta d'autodeterminació del 9 de novembre i que s'imposi la independència: "Per a nosaltres Felip VI no serà rei, perquè el 9–N sortirem a votar legítimament que volem una república catalana".

stats