Política 01/04/2016

El líder de la JNC reclama definir Convergència com un partit independentista "sense matisos"

Sergi Miquel assegura que la branca juvenil dels nacionalistes es mantindrà "neutral" en la pugna entre aspirants a dirigir la formació

Ara
1 min
Sergi Miquel, secretari general de la JNC, amb Artur Mas / ARA

BarcelonaEl secretari general de la Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC), Sergi Miquel, ha reclamat aquest divendres que Convergència es defineixi com a independentista "sense matisos". "Som un partit clarament independentista que es diferencia dels altres partits independentistes perquè ideològicament estem ubicats en un altre espai, però en cap cas ens diferenciem d'ells per ser ambigus en aquest sentit", ha reflexionat Miquel en una entrevista a l'agència Efe.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest posicionament arriba després que el president de la Generalitat, Artur Mas, reclamés que CDC no fos considerada "estrictament independentista". Tanmateix, Miquel considera que es van "malinterpretar" aquestes paraules. També s'ha referit a les declaracions efectuades per Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat, que en una entrevista a l'ARA va assenyalar que el partit podia acollir també els partidaris del no a la independència. "No se li pot qüestionar el seu independentisme", ha apuntat Miquel.

Canvi de nom?

Sobre el nom del nou partit refundat, ha opinat que l'important no és el debat sobre les sigles, una qüestió lligada "estrictament al màrqueting", sinó la renovació de les seves estructures. "El debat no ha de ser sobre el nom, perquè al final si canviem el nom però les persones acaben sent les mateixes segurament haurem fet un exercici estètic però no de transformació de l'instrument, que és el que hauríem d'estar discutint ara", ha destacat.

Sobre qui hauria de liderar el futur partit, a més d'apostar fermament per les primàries, ha assegurat que la JNC es mantindrà "neutral" en aquest pols.

stats