Política 06/05/2016

La JNC es posiciona a favor de fundar un nou partit que canviï la denominació de Convergència

La branca juvenil de la formació reclama "lideratges nous" que ofereixin a la societat "nous referents al servei del projecte"

Oriol March
1 min
Sergi Miquel, secretari general de la JNC, amb Artur Mas / ARA

BarcelonaLa Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) aprovarà demà una moció al seu consell nacional en què es posiciona de cara a la consulta del 21 de maig que decidirà el futur de Convergència. Segons la branca juvenil de la formació, l'opció òptima és "fer un nou partit des de zero". "Cal crear un conjunt d'estructures noves des de la llibertat que ofereix un procés fundacional com el que defensem apostant també per una nova denominació", apunta el text, al qual ha tingut accés l'ARA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La JNC aposta per "aconseguir atreure capital humà que avui es troba vinculat a l'espai de Convergència", i això passa per "defensar els valors que avui són compartits per la militància i altres actius del partit" en el camí de "facilitar la creació i la consolidació d'una xarxa territorial al servei de la nova formació". Aquest nou partit "des de zero" també és rellevant, segons el document, perquè la "credibilitat" de la proposta passa per "la capacitat d'oferir a la societat nous referents al servei del projecte".

La branca juvenil de Convergència també reclama "noves maneres de fer" per "acostar-nos a la societat implementant noves dinàmiques de funcionament i maneres de fer que permetin connectar el projecte amb les aspiracions dels ciutadans". Fa mesos que la JNC s'ha articulat com a lobi en la refundació de CDC i va entregar a Artur Mas un document amb les seves propostes.

stats