Política 11/11/2016

Joan Coma: "Jo, de valent no en tinc res, la desobediència té sentit com a acte social"

El regidor de la CUP a Vic diu que en els mesos que falten per a la celebració del referèndum cal fer sentir la "força del carrer" més intensament

Ara
1 min

BarcelonaEl regidor de la CUP a Vic Joan Coma es va negar a comparèixer a finals d'octubre a l'Audiència Nacional, que l'havia citat per un presumpte delicte d’incitació a la sedició. Darrere d'aquell gest de desobediència, però, no hi havia "vocació de fer cap heroïcitat o acte de valentia", segons explica Coma en una entrevista d'Antoni Bassas que l'ARA publicarà aquest dissabte. "Jo, de valent no en tinc res", admet el cupaire, per deixar clar que "si hagués estat sol", segurament hauria anat a Madrid. Coma defensa que "la desobediència té sentit si és un acte social", i argumenta: "Si després hi ha conseqüències, no te n'has de penedir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, el regidor també diu que és "imprescindible" que en els mesos que falten per a la celebració del referèndum acordat al Parlament (setembre del 2017), cal fer sentir la "força del carrer" encara més intensament. "Cal que la gent també lluiti per decidir el futur. Com els últims anys, però encara més intensament. En el sentit de mantenir la línia de protesta pacífica, no violenta, tan transversal com sigui possible, alegre i combativa, però sent conscients que no ens ho faran des de dalt, que ens ho hem de guanyar tots".

Aquest diumenge (12.00 h) té lloc a les fonts de Montjuïc la manifestació convocada per l'ANC, Òmnium i l'AMI en suport als càrrecs investigats, com és el cas de Coma, i contra la judicialització de la política. "És el moment de dir prou", ha afirmat aquest divendres el president de l'ANC, Jordi Sànchez.

stats