LA CONSULTA AL CONGRÉS
Política 08/04/2014

Coscubiela avisa Rajoy que no frenarà el procés perquè "les aigües democràtiques tenen molta força"

El diputat d'ICV afirma que la consulta és legal, ja que "és una concreció del dret constitucional de la participació dels ciutadans"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaEl líder d'ICV al Congrés, Joan Coscubiela, ha defensat aquest dimarts en nom de tot el grup de l'Esquerra Plural, que inclou IU, ICV, EUiA i la Chunta Aragonesista, la legalitat de la consulta, la qual "és una concreció del dret constitucional de la participació dels ciutadans". "El seu model és votar un dia i callar durant quatre anys", ha lamentat el diputat ecosocialista, que ha recordat que en 35 anys només s'han realitzat tres referèndums a l'Estat.

Així, Coscubiela ha denunciat que PP i PSOE "equiparen la consulta amb un resultat" i ha recordat que el que es demana és un "referèndum de naturalesa consultiva en els termes amb què s'acordin amb el govern de l'Estat". "Vostè sap que no estem parlant de la independència. S'ha inventat vostè un enemic i ha dit fal·làcies. Per què no accepta que el resultat de la consulta podria ser diferent a la independència? Per què s'estima més presentar-se com a defensor de la unitat?", ha insistit el diputat d'ICV.

El diputat ha reclamat, per tant, que Rajoy iniciï el diàleg per assolir aviat una solució. "Si creuen que amb el 'no' tanquen la porta a tot, s'equivoquen, [...] les aigües democràtiques tenen molta força, i es poden estancar o trencar tots els dics", ha avisat. Igualment, Coscubiela ha defensat que "el contrari a la igualtat no és la diversitat, sinó la desigualtat".

stats