DESNONAMENTS
Política 27/03/2013

ICV creu que el PP "tanca en fals el problema hipotecari" i no complirà la sentència europea

Coscubiela diu que Rajoy pretén "fer veure que modifica les coses per deixar-les totes en el punt de partida"

Acn
2 min
Joan Coscubiela i Laia Ortiz, a la seu d'ICV / ACN

BarcelonaICV rebutja frontalment que les esmenes que el PP i el govern espanyol de Mariano Rajoy volen impulsar en la llei hipotecària. El diputat dels ecosocialistes al Congrés Joan Coscubiela, ha acusat els populars de voler "tancar en fals el debat i el problema hipotecari". I és que per ell, els canvis que plantegen des del PP només pretenen "fer veure que modifica les coses aplicant la sentència europea per deixar-les totes en el punt de partida". Per Coscubiela, el sistema hipotecari "fa aigües" i és "incomprensible que el PP posi per davant els interessos dels especuladors als de les famílies que volen un habitatge digne".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

És la valoració que ha fet aquest dimecres Joan Coscubiela en roda de premsa, en valorar els canvis que els populars i el govern espanyol volen impulsar després de la sentència del Tribunal Europeu d'Estrasburg considerant abusives les clàusules de les hipoteques. En aquest sentit, l'ecosocialista ha advertit que "si el PP no accepta discutir-les en el tram parlamentari, és probable que les mobilitzacions socials i els tribunals tornin a treure els colors al govern espanyol".

Segons ICV, els canvis que volen fer els populars no tindrien cap efecte real sobre la realitat dels desnonats. La prova, segons Coscubiela, és que el cas que va provocar la sentència europea "seguiria igual i amb les mateixes conseqüències" amb les clàusules que proposen des del PP i el govern espanyol. "Ens pretén fer veure que modifica les coses per deixar-les totes en el punt de partida", ha sentenciat Coscubiela. I és que pels ecosocialistes, el sistema hipotecari "fa aigües" i és "incomprensible que una vegada més el PP posi per davant els interessos del mercat hipotecari i dels especuladors dels interessos de les famílies per gaudir d'un habitatge digne".

En definitiva, Coscubiela ha considerat que les esmenes del PP a la ILP i els canvis que volen introduir en la llei "no només no donen compliment ple a la sentència, sinó que sobretot no encaren el problema de fons, que són les famílies atrapades per la crisi i la política del PP".

A més, el diputat d'ICV al Congrés ha deixat entreveure que CiU està actuant contra la seva pròpia voluntat en no presentar esmenes a la ILP. "Està claríssim que CiU no ha volgut aparèixer confrontat amb la PAH, però en el fons li atrau més garantir els interessos dels mercats hipotecaris, perquè de vegades CiU està a la dreta del PP", ha sentenciat. "És nedar i guardar la roba", ha conclòs.

Dimissió de Puig i Prat pel cas Quintana

Així mateix, la també diputada d'ICV al Congrés Laia Ortiz ha tornat a demanar la dimissió del conseller Felip Puig -actualment titular d'Empresa i abans d'Interior- i del director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat. Els ecosocialistes consideren que, després de la imputació de dos agents per la investigació de la ferida que va fer perdre un ull a Ester Quintana durant una manifestació, cada cop "hi ha més indicis" que apunten que els Mossos van disparar pilotes de goma i que aquesta podria ser la causa de la ferida de Quintana. És per això i per "la obstaculització" a la investigació que atribueix a Puig i Prat, que Ortiz ha tornat a demanar que pleguin i que CiU "es replantegi" la moratòria en les pilotes de goma.

stats