ELECCIONS 25-N
Política 21/11/2012

Laporta demana l'entesa entre CiU i ERC

En un article titulat "25-N, les eleccions de la llibertat" el president de Democràcia Catalana confia que Mas i Junqueras treballin junts per a la independència de Catalunya

Mireia Miquel
1 min
Joan Laporta durant una intervenció al Parlament de Catalunya

BarcelonaEl president de Democràcia Catalana, Joan Laporta, expressa en un article titulat "25-N, les eleccions de la llibertat" el seu desig perquè Mas tingui una majoria prou important que li permeti liderar, amb garanties d'èxit, el procés d'independència, i demana que es faci a través d'una entesa entre CiU i ERC. "Confio que amb l'àmplia majoria que es mereix, el president Mas serà generós amb ERC i amb tots aquells que vulguin treballar per a l'Estat propi". D'aquesta manera Laporta reclama que Mas compti, en aquest procés, amb el suport d'ERC i amb el seu líder, Oriol Junqueras, que qualifica d'una persona que "ha demostrat una gran capacitat" i que felicita per la "bona" campanya que està fent. També demana a la formació republicana que "sigui lleial" amb Mas "sigui quina sigui la majoria que obtingui".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ser lleial amb el president Mas vol dir, al meu entendre, no debilitar-lo en cap moment del procés que s'inicia, els objectius del qual només es podran aconseguir amb la unió del catalanisme polític". És així com reclama unitat entre el poble català en moments "d'ofenses polítques i mediàtiques llançades contra el president Mas" i que demana respondre amb "responsabilitat i democràcia a les urnes".

El partit de l'expresident del Barça, Democràcia Catalana, no participarà en els comicis de diumenge. A les eleccions del 2010, Democràcia Catalana va concórrer amb la coalició Solidaritat Catalana en una llista que liderava Laporta. Al cap de pocs mesos, però, l'expresident del Barça es va enfrontar amb els seus companys d'escó –Uriel Bertran, Alfons López Tena i Toni Strubell– i va esdevenir diputat no adscrit.

stats