PACTES MUNICIPALS
Política 30/05/2015

La CUP votarà la investidura de l'alcaldable d'ERC a Santa Coloma de Farners, empatat a regidors amb CiU

El candidat nacionalista va ser el més votat, però la CUP dóna suport al canvi, ja que CiU governa al municipi des de fa més de 20 anys

Acn
2 min
Assemblea de la CUP de Santa Coloma de Farners / CUP

Santa Coloma de FarnersUna seixantena de persones van assistir aquest divendres a la nit a l'assemblea oberta que el grup municipal de la CUP a Santa Coloma de Farners va fer a la plaça de l'Ajuntament de la capital de la Selva. Els assistents van valorar els resultats de les últimes eleccions municipals i van destacar que els veïns van "votar per un canvi" a l'alcaldia. En concret, ERC amb el 30,81% dels vots va obtenir set regidors, quatre més que el 2011. Per això, la CUP en assemblea va decidir donar suport a la investidura del candidat republicà Joan Martí. La formació també ha optat per continuar les converses amb ERC i MES per explorar possibles pactes de governabilitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Si Joan Martí arribés a l'alcaldia de Santa Coloma de Farners, seria el primer cop en més de 20 anys que CiU perd la capital de la comarca de la Selva. En principi, els resultats de les darreres eleccions municipals van deixar unes xifres molt ajustades. CiU amb el 30,92% continuava situant-se com la força més votada amb set regidors, seguida d'ERC amb el 30,81% i set regidors, la CUP amb un regidor i el 7,89% dels vots, Moviment d'Esquerres (MES) amb un regidor i el 7,36% i el PSC amb el 5,66% dels vots i un regidor. El PP va desaparèixer del consistori.

Des de la CUP van destacar que esperaven obtenir un segon regidor que ha quedat a només 40 vots de diferència. Durant l'assemblea d'aquest divendres, els assistents van "ratificar" la necessitat de facilitar un canvi i ser part activa en el gir històric que podria produir-se a la ciutat. Per tot plegat, l'assemblea va decidir donar suport a la investidura de Joan Martí, candidat d'ERC, com a nou alcalde.

Durant aquesta setmana, la CUP ha mantingut contactes amb ERC i MES i té previst continuar fent-ho durant els pròxims dies. De moment, valoraran la feina feta a l'oposició i al govern de cada grup polític, contrastaran els programes per tal de detectar les divergències i els punts en comú i exploraran les possibilitats de futurs pactes de governabilitat o entrar a formar part del nou govern municipal. En aquest sentit, des de la CUP han tancat la porta a mantenir contactes amb el PSC.

stats