CONSEQÜÈNCIES DEL 28-N
Política 30/11/2010

ERC explota després del daltabaix electoral

Joan Puigcercós posa el seu càrrec a disposició del Consell Nacional i Ernest Benach plega i se'n va a casa. Oriol Junqueras demana que aprenguin a gestionar l'independentisme i el senador Carles Bonet critica obertament el president del partit. Portabella proposa una coalició independentista per a les municipals a Barcelona

Sílvia Barroso / David Miró
2 min

BarcelonaSacsejada a ERC arran dels mals resultats del 28-N, que ha fet perdre 11 diputats al partit de Joan Puigcercós. El número 1 i el número 2 de la llista per Barcelona han anunciat avui les seves decisions: Puigcercós posa el seu càrrec a disposició del Consell Nacional i Ernest Benach, encara president del Parlament, va més lluny i diu que plega: ni tan sols recollirà la seva acta de diputat. Per tant, després del 28-N i de dos tripartits, tant el president de la Generalitat com el de la cambra legislativa, les dues principals autoritats del país, deixen la política institucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El terratrèmol ha arribat en poques hores a Madrid i a Brussel·les. El senador Carles Bonet, afí a Josep-Lluís Carod-Rovira, ha criticat obertament la gestió de Puigcercós i ha admès que espera que "la dimissió no sigui de falset". I l'eurodiputat de la formació, Oriol Junqueras, demana als dirigents del partit que aprenguin a gestionar la complexitat de l'independentisme.

Tant Puigcercós com Benach han informat avui de les seves decisions a través dels seus blogs respectius. El president del Parlament hi anuncia la seva "decisió més difícil" i el líder del partit hi assegura: "Em veig amb cor i forces per redreçar la situació creada pels darrers resultats electorals, però si els companys del Consell Nacional em retiren la confiança, faré un pas enrere i continuaré treballant pel projecte d'Esquerra des de la més estricta militància de base."

D'aquesta manera Puigcercós busca ser confirmat en el càrrec de president i iniciar el procés de reflexió interna amb la seguretat que no tindrà cap oposició interna. El veredicte del Consell Nacional, el 18 de desembre.

stats