ASSEMBLEA D'ICV
Política 19/04/2013

Saura afirma que "amb el temps s'està revaloritzant la tasca del govern d'esquerres" respecte al de CiU

L'encara president d'ICV afirma en relació amb Mas que "un president que convoca unes eleccions per obtenir una majoria excepcional i perd 12 diputats hauria de dimitir"

Roger Tugas
1 min
Joan Saura, en una imatge d'arxiu / ACN

VILADECANSEl senador i exconseller Joan Saura ha realitzat aquest divendres a l'assemblea d'ICV el seu penúltim discurs com a president del partit en el seu informe de gestió. En ell, ha reivindicat la tasca del tripartit, atès que "les polítiques del govern d'esquerres no tenien res a veure amb el que fa un govern dels millors que no sé exactament què està fent". Així, s'ha mostrat "convençut que amb el temps s'està revaloritzant la tasca del govern d'esquerres" i, per exemple, ha volgut rebatre que el tripartit deixés un gran deute afirmant que "quatre anys d'Artur Mas hauran provocat un deute més gran que el que van provocar Pujol, Maragall i Montilla junts". Tanmateix, Saura ha fet igualment autocrítica d'aquell període, recordant per exemple les discrepàncies amb el PSC i ERC en qüestions mediambientals o amb la llei d'educació de Catalunya. Ha considerat, però, un encert haver-se fet càrrec de la conselleria d'Interior per mostrar una altra forma de liderar-la en contrast amb el "bienni negre" de Felip Puig. L'actual senador, a més, ha afirmat en relació amb Mas que "un president que convoca unes eleccions per obtenir una majoria excepcional i perd 12 diputats hauria de dimitir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'exlíder ecosocialista s'ha mostrat visiblement emocionat i ha agraït en especial el suport d'Imma Mayol i de Jordi Guillot. "Tenim dos objectius a curt termini: necessitem derrotar l'austeritat i necessitem guanyar la consulta del dret a decidir", ha subratllat. Igualment, ha instat a "contribuir a una confluència" de les forces d'esquerres i els moviments socials per fer front al neoliberalisme.

stats