Política 14/03/2011

Un "error involuntari" molt repetit en els currículums de Joana Ortega

La vicepresidenta anuncia a Twitter i al seu blog que ha detectat una equivocació en el seu currículum, ja que la presentava com a llicenciada en Psicologia i no va acabar la carrera. Un repàs a internet permet comprovar que l'"error" s'havia produït repetidament, tant en pàgines d'UDC com de la Generalitat i fins i tot el seu blog personal, on es presentava en primera persona com a posseïdora del títol universitari

Redacció
2 min
Ortega Psicologia

BarcelonaUn "error involuntari" hauria fet que en el currículum de Joana Ortega hi consti, des de fa anys, que és llicenciada en Psicologia. En realitat, no va acabar la carrera. L'afer va començar a córrer la setmana passada i aquest dilluns la vicepresidenta de la Generalitat ha decidit donar la cara a Twitter i al seu blog, en què ha demanat disculpes i ha explicat que li falten dues assignatures per tenir el títol. De fet, a final de la setmana passada, el currículum ja va ser corregit a la web de la Generalitat, com mostrava Nació Digital.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta no concreta de qui hauria estat l'error, i en tot cas ha trigat almenys tres anys a detectar-lo. Un currículum que va distribuir UDC l'any 2008 –com es veu en la imatge del buscador reproduïda en la galeria que hi ha sobre aquestes línies– ja contenia l'error. I l'octubre passat, Ortega afirmava en primera persona que era llicenciada en Psicologia. Ho deia en un post al seu blog publicat el 29 d'octubre del 2010, en què es presentava com a número 2 de la candidatura de CiU a les eleccions catalanes del 28-N."Vaig llicenciar-me en Psicologia a la Universitat de Barcelona", deia un text que, teòricament, s'entén que ella hauria d'haver escrit o supervisat personalment.

El post encara es manté actualment al blog, després que Ortega hagi modificat la seva biografia al web de la Generalitat, al d'Unió i al 'qui sóc' del propi blog. També s'ha retocat l'entrada sobre ella a la Wikipedia. Fins la setmana passada, en aquests llocs s'hi especificava que era "llicenciada en Psicologia" i a hores d'ara ja hi posa "formada en Psicologia".

En el text penjat avui al seu blog, Ortega demana disculpes per l'error. "Al meu currículum vitae s’hi va transcriure, erròniament, que jo era llicenciada en Psicologia. Certament, vaig estudiar a la facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona gairebé tota la carrera, excepció feta de dues assignatures que no vaig acabar de completar", especifica. I afegeix: "La meva trajectòria empresarial i política de més de vint anys ha estat totalment allunyada de la Psicologia". A més, assegura: "No és el meu tarannà atribuir-me mèrits que no em pertoquen". Finalment demana disculpes i lamenta un error que, segons puntualitza, ja li ho ha expressat al President de la Generalitat.

Com diu al títol del seu post, creu que tot plegat es deu a un "un error involuntari". L'errada també sortia en la informació enviada als mitjans sobre Joana Ortega durant la campanya, i no es va esmenar. En una entrevista a La Vanguardia que ella mateixa va reproduir a l'agost al seu blog també era presentada com a "llicenciada en Psicologia". I a hores d'ara, encara es manté l'equivocació en la versió en aranès del currículum de la vicepresidenta a la web de la Generalitat, on encara hi figura com a llicenciada.

stats