EMPLEATS PÚBLICS
Política 29/10/2014

Ortega evita aclarir si abonarà totes les pagues als funcionaris el 2015 encara que no hi hagi pressupostos

Marc Vidal (ICV-EUiA) acusa el Govern d'utilitzar "els treballadors públics com a ostatges de la seva nefasta política econòmica"

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha evitat aclarir aquest dimecres si abonarà totes les pagues i tot el sou als empleats públics de la Generalitat el 2015 encara que no trobi socis per aprovar uns pressupostos o si ho condiciona a un vot favorable als comptes. "El Govern està elaborant uns pressupostos amb la ferma voluntat de recuperar la paga extra dels treballadors públics i per deixar sense efecte la reducció del 15% de sou i feina en els interins", ha afirmat Ortega, sense concretar què passarà si finalment ni ERC ni cap altre grup s'avé a votar-li uns nous comptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha afirmat després d'una pregunta del diputat d'ICV-EUiA Marc Vidal, que li ha preguntat explícitament per aquest escenari i ha denunciat que el Govern utilitza "els funcionaris com a ostatges de la seva nefasta política econòmica". "Ens demanen sacrificis a tots, però no a tots per igual", ha criticat, i ha defensat que "el salari dels seus treballadors és un deute tal com ho és el deute amb la banca o Abertis".

En el segon torn de rèplica, Ortega ha reptat els ecosocialistes a votar els comptes del 2015 per fer possible el pagament de totes les nòmines: "Donin suport a aquests pressupostos". "La voluntat del Govern és recuperar aquesta paga i revertir les retallades", ha assegurat.

Tot i que no accepta negociar uns nous pressupostos, ERC sí que s'ha obert a votar una pròrroga pressupostària que inclogui el pagament de totes les nòmines. Ho condiciona, però, a fixar la data d'uns nous comicis.

stats