RETALLADES A LA FUNCIÓ PÚBLICA
Política 14/03/2013

CiU i ERC tanquen un acord per fer la rebaixa salarial als treballadors públics "progressiva i transitòria"

Oriol Pujol explica que han volgut incrementar la "confortabilitat allà on es pot aconseguir" i Marta Rovira defensa que "els ajustos han de començar per dalt"

R. Tugas/m.colomer
2 min

BarcelonaCiU i ERC han escenificat aquest dijous al Parlament la seva entesa entorn de l'esmena a la rebaixa salarial als empleats públics de la Generalitat, que en un inici va anunciar unilateralment el Govern i va irritar els republicans. El principal soci de l'executiu, però, ha permès rebutjar una moció del PSC que instava a derogar la rebaixa salarial aprovada, atès que ha arribat finalment a un principi d'acord amb CiU per esmenar la mesura que hauran d'acabar de debatre Govern i agents socials en la taula de la funció pública. Així, en el document subscrit per les dues forces s'hi inclou estudiar l'increment del nombre d'exempts fins als que perceben dues vegades el salari mínim, revisar les dietes per a l'assistència a òrgans col·legiats i els complements específics, eliminar les hores extres remunerades, incorporar dos o tres dies de lliure designació més o fixar un topall salarial per als treballadors públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la vicepresidenta, Joana Ortega, ha subratllat que ha volgut introduir a la retallada "elements de flexibilitat i transitorietat" i que les modificacions "no acaben aquí", sinó que cal acabar-les de concretar. "Hem intentat ressaltar que si alguna estructura d'estat té aquest país són els treballadors públics", ha defensat el president del grup parlamentari de CiU, i ha afirmat que han intentat incrementar la "confortabilitat allà on es pot aconseguir". Finalment, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha defensat que "els ajustos han de començar per dalt". "Des d'ERC ens agradaria anar molt més enllà", ha reconegut, però ha instat els agents socials que "acabin de concretar" les mesures.

Malgrat tot, el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha lamentat, en veure rebutjada la seva moció, que s'ha visualitzat com "ERC enterrava amb cal viva el gir social que van prometre".

stats