Nou govern
Política 28/12/2010

Artur Mas nomena Joana Ortega vicepresidenta del Govern de la Generalitat

El president signa el decret de nomenament dels consellers i fa oficial la composició del nou executiu català. Els membres de l'equip prendran possessió aquest dimecres

Redacció
2 min
Joana Ortega

BarcelonaJoana Ortega serà la nova vicepresidenta del Govern. El president de la Generalitat, Artur Mas, ho ha fet oficial aquest dimarts al migdia, en signar el decret de nomenament dels consellers que l'acompanyaran en el seu govern, que seran onze persones. Ortega serà consellera de Governació i Relacions Institucionals, a més de vicepresidenta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

D'aquesta manera, la dirigent d'Unió Democràtica ocupa de ple dret l'espai que ja se li atribuïa com a futura número dos de l'executiu català, i UDC obté més rang que mai en la seva representació institucional a la Generalitat. I Ortega, que es converteix en la primera dona a ocupar aquest càrrec, assumirà les funcions de presidenta de la Generalitat en absència d'Artur Mas.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha signat aquest dimarts el decret de nomenament de la seva vicepresidenta, els consellers i el secretari del Govern, Germà Gordó. Els nous consellers prendran possessió del seu càrrec demà dimecres en un acte institucional, a les dotze del migdia, al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. Posteriorment, tindrà lloc la primera reunió del nou consell executiu, presidida per Mas.

La llista oficial de consellers la formen Joana Ortega, com a titular de Governació i Relacions Institucionals i vicepresidenta del Govern; Andreu Mas-Colell, el nou conseller d'Economia i Coneixement; Irene Rigau, titular del Departament d'Ensenyament; Boi Ruiz, conseller de Salut; Felip Puig, titular d'Interior; Lluís Recoder, conseller de Territori i Sostenibilitat; Ferran Mascarell, responsable de Cultura; Josep Maria Pelegrí, conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural; Josep Lluís Cleries, que s'ocupa de la cartera de Benestar Social i Família; Francesc Xavier Mena, conseller d'Empresa i Ocupació, i Pilar Fernández i Bozal, titular de Justícia. Germà Gordó ha estat nomenat secretari del Govern.

stats