EL FUTUR DELS SOCIALISTES
Política 29/07/2012

El PSC s'afanya a renovar el discurs per no quedar en fora de joc amb el pacte fiscal

Els dirigents socialistes tanquen files entorn de la postura presa pel finançament però reclamen canvis en les idees i les formes per remuntar en les enquestes

Roger Tugas
1 min
El primera secretari del PSC, Pere Navarro, presentant les esmenes dels socialistes al pacte fiscal

BarcelonaEl diputat díscol Ernest Maragall ha afirmat que altres dirigents del PSC també volien votar a favor de la proposta de pacte fiscal de CiU, ICV i ERC, com va fer ell. El cert, però, és que de moment ningú de dins ha sortit a donar-li suport públic i el conjunt dels socialistes catalans tanquen files entorn la direcció en el posicionament que va tenir el grup parlamentari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, és l'únic que manté –com van fer altres en el consell nacional previ del PSC– que calia votar-hi a favor, però en tot cas, subratlla la responsabilitat també del Govern de no haver-los sabut sumar a l'acord. Els socialistes saben que no poden quedar aïllats com un partit que no vol un millor finançament de Catalunya, sobretot en un moment on les enquestes encara els són negatives, i s'esforcen a subratllar sobretot les similituds de la seva proposta amb el pacte fiscal que es portarà a Madrid.

El mateix Ros i altres dirigents com Joaquim Nadal, Laia Bonet, Montserrat Tura i Marina Geli reclamen igualment canvis en el discurs i les formes per remuntar a les enquestes.

Podeu llegir totes les opinions a l'Ara Premium.

stats