NOU GOVERN
Política 08/01/2011

Joaquim Nin, un pes pesant de CDC a Tarragona

Serà el delegat del Govern al Camp de Tarragona. Presideix Convergència a la zona des del 2004 i és alcalde d'alcalde d'Albinyana des del 1999

Acn
2 min
Delegats del govern triats per Artur Mas. Foto: ACN

TarragonaJoaquim Nin i Borredà (Albinyana, 1964) és militant de CDC des del 1995 i president de la Federació de CDC al Camp de Tarragona des del 2004. Tot i que pot semblar que ha estat en segon pla, Nin és un dels noms propis de CiU a les comarques tarragonines des de fa anys i ha fet de mà dreta del candidat del partit per Tarragona, Josep Poblet. Alcalde d'Albinyana (Baix Penedès) des del 1999, actualment també és vicepresident de la Diputació de Tarragona, que lidera Poblet. Amb el seu nomenament com a delegat del Govern al Camp de Tarragona, Nin passa a la primera plana de la política de les comarques tarragonines i esdevé la cara més visible de CiU al territori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Diplomat en Relacions Laborals per la Universitat Rovira i Virgili (URV) i tècnic superior en Prevenció de Riscos Laborals a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Nin va iniciar la seva trajectòria política el 1995, quan es va afiliar a CDC. Després de ser regidor a Albinyana, el seu municipi natal, va assolir l'alcaldia el 1999, càrrec que manté des de llavors.

Nin va ser escollit el 2004 president de la Federació de CDC al Camp de Tarragona i va ser reelegit en el quinzè congrés celebrat a Barcelona al juliol del 2008. Ha estat conseller nacional de CDC i de CiU des del 1999 i membre de l'executiva comarcal de CDC al Baix Penedès des de l'any 1996. Actualment és també vicepresident a la Diputació de Tarragona, on exerceix els càrrecs de portaveu de CiU i de responsable de l'àrea del Servei d'Atenció Municipal (SAM). Ara, fa un pas més en la seva trajectòria política i assumeix la delegació del Govern al Camp de Tarragona, prenent el relleu al socialista Xavier Sabaté.

Tot i no comptar amb la titulació oficial, Nin és un apassionat del periodisme i l'escriptura. De fet, va ser cap d'informatius a l'emissora municipal de ràdio del Vendrell durant la dècada dels 80, així com corresponsal de diversos mitjans de comunicació. El 1999 va escriure juntament amb Raimon Masachs el llibre Nikita Nipón, una obra de relats breus que tracta l'actualitat del Baix Penedès en to humorístic.

Soci de l'Institut d'Estudis Penedesencs i un apassionat dels castells i dels balls de diables, ha format part de la junta directiva de la colla Nens del Vendrell. Tot i que actualment centra el seu treball en l'alcaldia d'Albinyana i la vicepresidència de la Diputació, Nin va treballar de tècnic de consum i d'ensenyament al Consell Comarcal del Baix Penedès entre els anys 1991 i 2003.

stats