Política 23/12/2014

La defensa de Jordi Pujol recorre la seva imputació per "absència d'indicis" de frau

Els advocats també demanen "deixar sense efecte" la imputació de la seva dona i tres dels seus fills

Agències
1 min
Jordi Pujol, durant la seva compareixença al Parlament, el passat 26 de setembre / ACN

BarcelonaLa defensa de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha demanat que es revoqui la seva imputació i la de quatre membres de la seva família davant l'"absència d'indicis" de delicte contra la hisenda pública i blanqueig de capitals. En un escrit presentat davant el jutjat d'instrucció 31 de Barcelona i al qual ha tingut accés Europa Press, els lletrats demanen "deixar sense efecte" l'acte d'imputació de l'expresident, la seva dona, Marta Ferrusola, i els seus fills Marta, Mireia i Pere.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots cinc estan acusats en el marc de la investigació oberta per la jutge de Barcelona Beatriz Balfagón a partir de la confessió al juliol de l'expresident que la família ha tingut diners sense regularitzar a l'estranger durant tres dècades i que, segons Pujol, procedeixen d'una herència del seu pare.

Citats al Parlament el 23-F

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, la seva dona, Marta Ferrusola, i el seu fill Jordi seran citats el 23 de febrer per la comissió d'investigació sobre el frau, l'evasió fiscal i la corrupció política. Així ho han pactat aquest dimarts els grups parlamentaris, que han decidit centrar el primer trimestre de feina del 2015 precisament en el cas Pujol. Després del matrimoni i del seu primogènit, hauran de comparèixer la resta dels fills. El 2 de març ho hauran de fer Oriol, Pere i Oleguer, i el 9 de març Marta, Mireia i Josep. La comissió ha preferit esperar per citar-los fins que l'expresident i alguns dels seus fills declarin als jutjats el proper 27 de febrer en qualitat d'imputats.

stats