Jordi Pujol, donat d'alta després de superar una arrítmia cardíaca

Portava un dia ingressat tot i que el pronòstic no era greu

ARA
2 min
Jordi Pujol, durant una conferència a la UPF / Jordi Pizarro

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha estat donat d'alta aquest divendres a la tarda després de superar una arrítmia cardíaca. Portava ingressat a l'Hospital de Barcelona des d'aquest dijous segons havia avançat La Vanguardia i havien confirmat a l'ARA fonts pròximes a la família. El seu estat de salut no revestia gravetat, però el van ingressar per evitar possibles complicacions fruit de la seva edat, 91 anys. Les proves mèdiques que se li han realitzat han estat satisfactòries i finalment ha acabat rebent l'alta mèdica. No és la primera vegada els últims anys que la salut del 126è president és notícia. L'any passat, juntament amb la seva dona, van contraure el covid-19, tot i que van passar la malaltia sense símptomes greus. El 2018 també va ser ingressat a l'hospital, aleshores a la Clínica Sagrada Família de Barcelona, per una pneumònia.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La seva dona, Marta Ferrusola, de 86 anys, també ha patit recentment problemes importants de salut. L'1 d'agost del 2020 va patir una caiguda per la qual va haver de ser traslladada des de Queralbs fins a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona, d'on no va rebre l'alta mèdica fins a finals d'octubre. El seu avançat Alzheimer, a més, ha provocat que finalment hagi quedat exonerada en la causa judicial oberta contra la família per una presumpta trama de corrupció.

Al mes de juliol l'Audiència Nacional va obrir judici oral contra Jordi Pujol i els seus fills per jutjar si durant anys van actuar com una "organització criminal". Aquesta és ara la principal preocupació de l'expresident, que fa temps que va desaparèixer de la vida pública i que només es deixava veure de manera esporàdica en alguns actes públics. Segons La Vanguardia, fa poques setmanes va celebrar el 90è aniversari amb amics i persones pròximes, tenint en compte que no ho va poder fer l'any passat a conseqüència de la pandèmia.

stats