CANVI DE CICLE
Política 13/09/2013

ERC celebra les paraules del primer ministre de Letònia sobre Catalunya

Els republicans consideren que després de la Via Catalana és "normal" que els governs internacionals "es preparin per al reconeixement" de l'estat català

Acn
1 min

BarcelonaEl vicesecretari general d'internacional i relacions institucionals d'Esquerra Republicana i secretari general de l'Aliança Lliure Europea (ALE), Jordi Solé, ha valorat positivament les declaracions fetes a l'ACN del primer ministre de Letònia, Valdis Dombrovskis, que s'ha mostrat disposat a reconèixer Catalunya en cas d'assolir la independència. Segons Solé, "el que diu Dombrovskis és que, si el procés es fa amb legitimitat democràtica, no hi ha d'haver cap problema per al reconeixement internacional de Catalunya. Per tant, coincideix amb el que sempre hem defensat des d'Esquerra Republicana". D'aquesta manera, ERC celebra les paraules del polític letó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Solé, el mandat democràtic al qual assegura que fa referència Dombrovskis "l'obtindrem a través de la consulta que s'ha de celebrar el 2014". "Davant d'aquest principi democràtic, aquells que són contraris al reconeixement es queden sense arguments", ha afegit.

El secretari general de l'ALE també ha assegurat que "veient l'impuls al moviment independentista que es va visualitzar amb la Via Catalana, és normal que governs europeus i els principals governs de la comunitat internacional es preparin per al reconeixement internacional de Catalunya".

stats