Política12/06/2017

José Luis Ábalos serà el número 2 de Pedro Sánchez al PSOE, segons Eldiario.es

L'actual portaveu socialista al Congrés, que es disputava el càrrec amb Adriana Lastra, és l'escollit pel nou secretari general

Ara

BarcelonaPedro Sánchez s'ha decidit per José Luis Ábalos com a número 2 del nou PSOE, segons informa aquest dilluns Eldiario.es. Els darrers dies es disputaven aquesta posició el diputat valencià i actual portaveu del grup parlamentari al Congrés i Adriana Lastra, coordinadora de la campanya de Sánchez a les primàries per liderar el partit.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el digital, Sánchez es debat ara amb el càrrec que atorga a l'asturiana, que podria ser el que ara ocupa Ábalos, el de portaveu al Congrés. Al nou PSOE hi tindran cabuda exministres de José Luis Rodríguez Zapatero, com Cristina Narbona a la presidència; Carmen Calvo, que ocuparà la secretaria d'Igualtat; i Beatriz Corredor, amb la d'ordenació del Territori i Polítiques d'Habitatge.

Cargando
No hay anuncios

Iban García del Blanco repetirà com a responsable de Cultura, un lloc que ja va ocupar en l'anterior mandat de Sánchez. El sevillà Alfonso Rodríguez Gómez de Celis, etern rival de Susana Díaz a Andalusia, ha acceptat l'àrea de Relacions Institucionals i Administració Pública.

Altres noms que es donen per fets en la nova direcció i que repassa Eldiario.es són els de Manuel Escudero i José Félix Tezanos, que es van encarregar de coordinar el projecte programàtic de Sánchez per a la secretaria general. A més, Iratxe García serà la nova portaveu de la delegació espanyola al Parlament Europeu. Andrés Perelló pot ser una altra incorporació, com Luz Martínez Seijo a l'àrea d'Educació. Pel que fa a la quota catalana, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, és la dirigent del PSC més ben posicionada per entrar a l'executiva de Sánchez.