Política 06/06/2014

Monago esperava "més seny" de CiU en la votació de la llei d'abdicació

El president d'Extremadura considera "ridícula" la possible absència de Mas a la coronació de Felip VI

Efe
1 min

MadridEl president del govern d'Extremadura, José Antonio Monago, ha manifestat avui, sobre l'abstenció de CiU en la votació de la llei d'abdicació, que espera més "seny" i "classe" dels nacionalistes catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a RNE, Monago ha atribuït aquesta posició al desig de "distanciar-se de l'Estat i d'Espanya per qualsevol motiu i en qualsevol ocasió". Monago ha titllat de "ridícula" la possible absència del seu homòleg català, Artur Mas, a l'acte de proclamació del príncep Felip com a rei d'Espanya.

D'una altra banda, el president extremeny ha considerat que Espanya pateix un virus que es diu "'poderistis', que fa que tothom es qüestioni el que no hauria de qüestionar-se i està molt clar per a la majoria espanyola", el camí que marca la Constitució i la institució de la monarquia.

Monago s'ha mostrat a favor de formar grans acords, no d'una gran coalició, i que Felip VI ha de ser la figura moderadora per discutir, des de diferents sensibilitats, els problemes que afecten el país.

stats