DRET A DECIDIR
Política 16/05/2013

José Bono: "Estic a favor que Espanya no modifiqui les seves fronteres i que Catalunya no sigui independent"

L'expresident del Congrés torna a brandar la Constitució contra el dret a decidir i en declaracions a Catalunya Ràdio diu que "la llei està per sobre dels sentiments i de la història"

Ara
2 min

BarcelonaL'expresident del Congrés dels Diputats José Bono fa una crida a la unitat d'Espanya i torna a brandar la Constitució per evitar el dret a decidir de Catalunya. En una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Bono ha dit que està a favor que "Espanya no modifiqui les seves fronteres i que Catalunya no sigui independent", i ha assegurat que no ho diu "per anar en contra dels catalans", sinó perquè creu que "Catalunya sense Espanya serà més pobra", i viceversa, ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El també exministre de Defensa i expresident de Castella-la Manxa ha tornat a remetre's a la carta magna espanyola per postular-se en contra de la consulta per a l'autodeterminació de Catalunya, i ha etzibat que "la llei està per sobre dels sentiments i de la història". Tanmateix, Bono ha assegurat que ell "mai" no ha estat "en contra del dret a decidir", però que en tot cas ha de ser un dret "de tots els espanyols", si així "ho decideixen" les corts espanyoles, ha dit. "No trobo raonable que es pugui fer un simulacre de consulta en un territori en concret sobre quelcom que afecta la sobirania nacional d'Espanya", ha remarcat l'exministre socialista, que ha conclòs: "No es pot tallar la mà a un cos".

Sobre el repartiment asimètric del dèficit autonòmic que planteja el govern espanyol, Bono s'hi ha mostrat reticent. Tanmateix, ha fet una crida a la "solidaritat" entre territoris i ha demanat no ser "envejosos" amb les competències que tenen "els veïns", en una clara referència al concert econòmic basc i a la petició catalana d'una millora en el finançament.

Sobre la polèmica a les files del PSC pel dret a decidir, atiada per la carta oberta de Carme Chacón al primer secretari dels socialistes catalans, Pere Navarro, Bono ha assegurat que se sent "més a prop" del que representa Chacón, i ha recordat les hores baixes que passa el PSC, amb un suport de "només el 14% dels vots", per fer una crida a la "moderació" de Navarro: "Els socialistes no hi som per fer de tontos útils d'aquells que volen la secessió", ha remarcat.

stats