POLÍTICA
Política 28/11/2011

Bono: "M'agradaria que al futur secretari general del PSOE no li fes vergonya, quan acabi el congrés, cridar 'visca Espanya!'"

Creu que el futur líder ha de pertànyer al partit, i al PSC "fa massa temps que diuen que no són el PSOE"

Efe
1 min

MadridEl president del Congrés, José Bono, ha posat en dubte que el PSC pugui promoure algun candidat per dirigir el PSOE, ja que els socialistes catalans "fa massa temps que diuen que no són del PSOE". Per Bono el que necessita el PSOE és un líder que defensi Espanya "sense complexos". Sense pronunciar-se pel dirigent que al seu entendre hauria de prendre les regnes del partit en el congrés de febrer, sí que ha reiterat que a ell li agradaria que al nou secretari general socialista "no li fes vergonya, quan acabi el congrés, cridar 'visca Espanya!'".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bono aposta perquè el nou líder socialista sigui "un espanyol sense complexos", que no els tingui "ni per defensar la solidaritat que Espanya representa", ni tampoc per raons "de territori, d'edat ni de classe". En definitiva, un socialista "moderat" que "no sigui dogmàtic".

"No tinc res en contra de Rubalcaba ni de Chacón, simplement dic que el PSOE ha de ser un partit moderat, no dogmàtic i ha de ser espanyol; gairebé fa posar vermell haver-ho de repetir", ha assenyalat.

Preguntat si veia el PSC, ara encapçalat per la ministra de Defensa, Carme Chacón, amb capacitat per complir amb aquests requisits, José Bono ha advertit que al PSC "fa massa temps que diuen que no són el PSOE, i seria bo sentir dir que pertanyen al PSOE".

Bono ha fet aquestes declaracions després de presidir la col·locació al Congrés d'un bust de l'últim president de la II República, Manuel Azaña.

stats