Política 14/10/2013

José Manuel Lara: "Crec que la independència és impossible i ho saben tots"

El president de Planeta diu que el "preocupa molt" que els catalans "es peguin" amb els seus "germans"

Laura Serra
1 min

BarcelonaEl president del gegant editorial Planeta, José Manuel Lara, creu que "la independència de Catalunya és impossible i ho saben tots". En la roda de premsa prèvia a l'entrega del premi Planeta, que es fa demà, Lara ha afirmat que "passi el que passi ja ningú ens estalvia un fraccionament de la societat catalana". "Això genera enfrontament. Hi ha famílies que no es reuneixen per això", ha dit. "Se solucioni com se solucioni, Catalunya en sortirà malament. Una societat dividida mai serà una societat potent".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Lara també ha afirmat que no entén la situació: "Si el 2030 acabarem sent els Estats Units d'Europa, ¿per això pegar-nos i dividir-nos amb els nostres germans? Em preocupa molt". També ha assegurat que "es juga amb els sentiments i no les ideologies, i això és perillosíssim; les guerres han sigut per això", ha apuntat.

Ha repetit, igual com va fer l'any passat, que creu que hi ha una àmplia majoria que se sent catalana i espanyola, que ha xifrat en el 70-75%. "No hi ha el caldo de cultiu idoni per a la separació". També ha afirmat que "això no es pot discutir a través dels mitjans" i que "ni els uns ni els altres han volgut mantenir converses de forma discreta".

stats