Política 13/04/2015

José Zaragoza nega que ell encarregués la gravació de La Camarga

"No he encarregat cap investigació sobre cap polític", afirma l'exsecretari d'Organització del PSC

Sara González
2 min

BarcelonaL'exsecretari d'Organització del PSC José Zaragoza ha estat contundent: "Jo no vaig encarregar la gravació de La Camarga". Així ho ha assegurat a preguntes dels diputats durant la seva compareixença a la comissió d'investigació sobre frau fiscal i corrupció arran de la conversa que el 7 de juliol del 2010 va ser enregistrada entre la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, i l'examant de Jordi Pujol Ferrusola, María Victoria Álvarez. El dirigent socialista, que va dimitir de l'executiva del PSOE arran d'aquest cas, ha explicat que els únics encàrrecs que es van fer des del PSC a empreses vinculades a l'agència Método 3 van ser per rastrejos de la seu i un estudi per reduir els costos de la vigilància i que en cap cas Camacho tampoc li va encarregar que ordenés la gravació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zaragoza ha explicat que mai ha parlat amb la líder del PP sobre Álvarez i que no sabia, ni tan sols, que es fes aquest dinar. A més, ha dit que no ha escoltat el contingut de la conversa i que ni tan sols coneix l'exdirector de Método 3 Francisco Marco. Sí ha admès que manté una relació d'amistat amb l'excap de seguretat de Método 3 Elisenda Villena. Amb tot, ha insistit: "No he encarregat cap investigació sobre cap polític". Sobre els correus electrònics que s'han fet públics al voltant d'una petició de factura de Método 3, Zaragoza ha negat la veracitat d'aquests documents.

Preguntat pel diputat d'ERC Oriol Amorós sobre per què va dimitir, Zaragoza ha respost que no volia "perjudicar el partit" i considera que aquest és un gest que "dignifica la política".

El dirigent socialista ha negat tenir cap pacte de silenci ni amb Marco ni amb Camacho. I si es va negar a comparèixer en la comissió d'afers institucionals, ha insistit, és perquè en aquell moment hi havia un procés judicial que afectava el seu partit.

stats