Política 05/03/2014

Condemnen Anglada per dir-li "burra" a una regidora de PxC de Vic

El jutge obliga el portaveu del grup municipal a Vic a pagar 50 euros a la regidora Pilar Catalán per "injúries"`. Anglada va enviar uns missatges al mòbil de la regidora insultant-la

Acn
1 min

VicEl jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Vic ha condemnat el portaveu de Plataforma per Catalunya (PxC) a l'Ajuntament de Vic, Josep Anglada, per una falta d'injúries contra la seva companya de partit, la regidora Pilar Catalán, després que Anglada li digués "burra" en dos missatges enviats a través del mòbil.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El magistrat obliga Anglada a pagar una multa de 50 euros, que si no abona comportarà cinc dies de privació de llibertat. D'altra banda, el cas també recollia una acusació de suposades amenaces que Anglada havia dirigit a Catalán a través de diversos missatges al mòbil de la regidora. En aquest cas, el jutge ha resolt absoldre Anglada d'aquest càrrec i, a més, també ha desestimat l'ordre d'allunyament que havia demanat la denunciant.

En la seva denúncia, la regidora Pilar Catalán acusava Anglada d'insults, injúries i amenaces a ella i el seu fill, menor d'edat, a través d'uns missatges al mòbil. L'advocat de Catalán va demanar una pena de 150 euros de multa per a Anglada, però el jutge n'ha acabat decretant 50.

El magistrat ha acreditat la realitat de la injúria, en concret, quan Anglada, a través d'un missatge enviat des del seu telèfon mòbil a Catalán, li va dir "burra" en dues ocasions. Durant el judici, el mateix denunciat va reconèixer aquest fet, tot i que va argumentar que els missatges desprenien un to "irònic". El jutge, però, ha observat una voluntat de "desacreditar" i "insultar" la regidora i, per això, l'ha considerat culpable. Sobre les amenaces que denunciava Catalán a ella i el seu fill, l'autoritat judicial no reconeix que hagin existit.

stats