CRISI ECONÒMIC
Política 23/01/2012

Duran avança la "predisposició total" de CiU a pactar la reforma laboral amb Rajoy

El líder democristià evita valorar el manifest de Vila d'Abal i altres dirigent històrics d'Unió que reclamen un partit netament independentista

Roger Tugas
2 min
Josep Antoni Duran i Lleida, Jordi Pujol i Artur Mas a la comissió executiva nacional de CiU

BarcelonaLa comissió executiva nacional de CiU s'ha reunit aquest matí amb la reforma laboral com a punt destacat a l'ordre del dia. Així ho ha explicat el líder de la federació a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, qui li ha demanat "una iniciativa urgent" al govern central per aprovar-la el més aviat possible per així "donar expectatives clares de donar feina, especialment entre els joves, (...) projectar credibilitat (...) i donar confiança als mercats". "CiU està disposada a dialogar els continguts que en un inici vulgui presentar l'executiu central", va avançar Duran, que va donar a Madrid la iniciativa de fer la primera proposta. Tot i això, sí que va deixar clar que "hi ha predisposició total a arribar a acords" i sense prejudicis, ja que ha evitat valorar la idea del ministre d'Economia, Luis de Guindos, d'implantar un contracte únic fins que rebi un document amb mesures concretes.

L'altre aspecte tractat per CiU ha estat el tràmit dels pressupostos del 2012. La federació se sent satisfeta per haver superat el primer obstacle, les esmenes a la totalitat, però estén la mà a ERC i PSC "per continuar avançant en el tràmit al Parlament". De fet, la federació i els socialistes tenen demà la primera reunió de la comissió bilateral per arribar a acords i Duran espera que el primer partit de l'oposició vegi "que no és moment de cinisme i cal responsabilitat amb la situació financera".

Finalment, pel que fa al manifest d'antics líders d'Unió i de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, que reclama una formació netament sobiranista, Duran ha afirmat que "no té res a opinar". "Qualsevol persona d'Unió pot opinar el que cregui convenient abans, durant i després del Congrés", s'ha limitat ha dir.

stats