Política 24/03/2014

Duran crida a solucionar la qüestió catalana des del "consens, el diàleg i el coratge que va mostrar Suárez"

El portaveu de CiU al Congrés recorda que consens vol dir "cessió per part de tots per intentar buscar el bé comú"

Acn
1 min

MadridEl portaveu de CiU al Congrés i president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha cridat aquest dilluns a solucionar la qüestió catalana des del "consens, el diàleg i el coratge que va mostrar" l'expresident del govern espanyol Adolfo Suárez, actituds "que avui més que mai són necessàries".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha moltes coses pendents que requereixen solució en l'àmbit social i territorial que haurien de ser tractades des del consens, el diàleg i el coratge que va mostrar Suárez", ha dit en declaracions al Congrés, on hi ha la capella ardent de l'expresident. Duran ha remarcat, a més, que consens "significa cessió per part de tothom per intentar buscar el bé comú del conjunt de la societat". Duran ha definit Suárez com el "pilot de la Transició", i ha opinat que el seu llegat "hauria d'imprimir el futur polític" d'Espanya, ja que va fer del diàleg i del consens "dues peces fonamentals de l'acció política que avui més que mai són necessàries".

Ha explicat que ell va coincidir per primer cop amb Suárez durant la investidura de Felipe González, on els van asseure de costat. Era la primera legislatura de Duran i, segons ha apuntat, Suárez el va acollit "molt amablement, entranyable i captivador", i a partir d'aquí va néixer una "bona relació" que es va mantenir mentre la seva salut l'hi va permetre.

stats