Política 16/01/2015

Duran assenyala que la prioritat és "governar" després del pacte renovat entre CiU i ERC

El líder d'Unió, en la seva carta web setmanal a la militància, assegura que "tot arribarà" en referència a les decisions sobre el programa electoral de les plebiscitàries

Oriol March
1 min
Josep Antoni Duran i Lleida

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, assegura en la seva carta web setmanal a la militància que la prioritat és "governar" després del "pacte renovat" amb ERC per fer les eleccions el 27 de setembre. "No vull dir que haguem de deixar de banda el debat nacional o el procés, com ara és batejat públicament. De fet, el pacte renovat amb ERC comporta avançar en la creació d'estructures d'estat, però, sisplau, ara sobretot a governar. Paral·lelament hem d'afrontar la campanya electoral municipal, i ens hi hem de concentrar. Després òbviament caldrà prendre decisions sobre programa i sobre propostes electorals. Tot arribarà!", ha apuntat Duran, que ha optat per un perfil baix en la valoració sobre l'acord entre Artur Mas i Oriol Junqueras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La setmana que finalitzem ha permès acabar amb la incògnita de la data de les eleccions catalanes. Ho necessitàvem. Anàvem pel camí del pedregar a punt de perdre bous i esquelles. Si hagués durat més hauríem fet allò que mai es pot fer en política, és a dir, el ridícul. Recordo una de les moltes famoses frases de qui va ser premier britànic, Benjamin Disraeli, quan deia que la política d'Anglaterra no estava governada per la lògica, sinó pel Parlament. Aquests dies he tingut la sensació que, en el nostre cas, ni per la lògica ni pel Parlament. Amb l'acord amb ERC hauríem de recuperar almenys el govern del Parlament en la política catalana. L'acord de legislatura subscrit entre CiU i ERC es restableix. I això és positiu de cara a l'estabilitat dels propers mesos", analitza Duran.

stats