Política 07/11/2014

Duran insta Mas a acatar el TC i defensa deixar el 9-N en mans del Pacte Nacional pel Dret a Decidir

El líder d'Unió sosté que és la millor manera "d'estalviar-se algun maldecap" i celebra que el president vulgui dialogar amb Rajoy després del procés de participació

Oriol March
1 min

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, insta el president de la Generalitat, Artur Mas, a "no ignorar" la suspensió del 9-N per part del Tribunal Constitucional i defensa deixar el procés de participació en mans del Pacte Nacional pel Dret a Decidir. Així ho fa en la seva setmanal carta web a la militància, en què evita manifestar el sentit del seu vot.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"A Mèxic [on ha passat aquesta setmana], tothom em pregunta per diumenge. Hi haurà alguna votació? Té prou garanties? Escric aquestes ratlles abans de la reunió del Pacte Nacional pel Dret a Decidir convocat pel president Mas i em mullaré assumint el risc que el que digui no s'acabi fent. Ja sabeu que vaig criticar –i ara ho critico en present– que el govern de l'Estat hagi recorregut el nou 9-N. Però un cop el Tribunal Constitucional assumeix el recurs, no es pot ignorar. Per molt que se l'acusi, el TC no té marge de maniobrabilitat. Ha de suspendre, i prou! La pregunta és: què hem de fer des de Catalunya? Crec que seria millor garantia que tota la preparació i execució del procés participatiu anés a càrrec del Pacte. Sempre podrem estalviar-nos algun mal de cap", argumenta Duran.

"Des del complex Mèxic, llegeixo que el president Mas enviarà una carta al president Rajoy per veure's després del 9-N. Me n'alegro! S'ha de parlar i pactar, malgrat que hi hagi molta gent -inclosa dins Unió- que diu que no tenim res a pactar amb Espanya!", conclou Duran, que tampoc aclareix si diumenge participarà en el 9-N.

stats