Política 24/07/2015

Duran: "Si Catalunya fa una DUI, no serem mai realment independents i ens trituraran!"

El líder d'Unió, en la seva carta web setmanal a la militància, assegura que el que necessita el país és "serenor"

Oriol March
2 min
Un dels moments del discurs que ha fet el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, a la convenció estratègica programàtica del partit que s'ha fet durant aquest cap de setmana a Caldes de Malavella.

BarcelonaEl líder d'Unió, Josep A. Duran i Lleida, torna a la càrrega contra la llista Junts pel Sí i la seva estratègia sobiranista. "La setmana ha permès visualitzar també una estratègia de la polièdrica coalició que afirma que si la llista de [Raül] Romeva no guanya el govern central ens passarà per la pedra. No dubto que a priori pugui ser efectista, però no fotem! Si Catalunya declara unilateralment la seva independència, no serem mai realment independents i, a més, no només ens passaran per la pedra sinó que ens trituraran! O hi ha algú que de debò creu que l'Estat es quedarà amb els braços plegats? Em recorda allò de la fatxenderia que deia el president Pujol arran de l'Estatut! De debò que qui vol convertir-se en estat no és conscient de la força de l'únic Estat avui constituït, que no és cap altre que l'espanyol? Sincerament no els veig pilotant un futur tan complex!", s'exclama Duran en la seva carta setmanal a la militància.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ja he declarat públicament que la coalició de Raül Romeva donarà molt de si a mesura que avanci la campanya electoral. De moment no només ha afirmat que no s'ha dit enlloc que en cas de la seva victòria Mas hagi de ser president, sinó que s'ha autodescartat d'un govern al capdavant del qual hi hagi l'actual titular de la Generalitat. Fins i tot, en un exercici insòlit de sinceritat, ha dit que si no tenen majoria absoluta se n'anirà cap a casa. Quin guirigall! Una mica de serietat! El que necessita Catalunya és serenor", insisteix el cap de files d'Unió.

"El que cal és que molts ciutadans, i especialment els que tenen responsabilitats rellevants en molts àmbits de la societat, diguin en públic el que repeteixen en privat. Si s'està convençut que uns i altres ens porten al desastre i es manifesta per activa i per passiva en converses i reunions privades, per què no es diu el mateix públicament?", sosté Duran.

stats