PROTAGONISTA COL·LATERAL
Política 06/03/2021

Josep Bou, el vers lliure del PP que amenaça amb deixar el grup municipal

Regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona

i
MIREIA ESTEVE
2 min
El vers lliure del PP que amenaça amb deixar el grup municipal

El petit incendi que va apagar extintor en mà des de dalt d’una bastida del costat de la seu del PP fa gairebé dos anys es va convertir en la millor carta de presentació de Josep Bou. L’exlegionari que ha intentat entrar en un narcopís per fer-ne fora els ocupants o el que prometia escalar la façana de l’Ajuntament de Barcelona per treure la pancarta en favor de la llibertat dels presos. Vers lliure i fora de qualsevol patró de partit, l’actual regidor del PP a l’Ajuntament de Barcelona va aconseguir ser el flotador que els conservadors van escollir per mantenir-se al consistori.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les flames que va aconseguir apagar just abans de començar la campanya es van convertir en la metàfora perfecta del que van suposar les eleccions municipals per al PP. Però aquesta setmana ho ha revertit. Ell mateix ha sigut qui ha donat encara més oxigen a l’incendi que hi ha dins del partit des de la patacada del 14-F amenaçant d’abandonar el grup municipal si no es renova l’actual cúpula.

“Jo soc empresari”, no s’ha cansat de repetir des que ha arribat al PP. És propietari d’una cadena de forns i d’una immobiliària, i va ser aquesta experiència el que el va portar a l’entitat Empresaris de Catalunya. Com a president, feia botar i cridar als congregats a la plaça Catalunya de Barcelona cada 12-O amb les seves proclames contra l’independentisme. L’any 1974 la seva passió per l’escalada el va portar a Montserrat just el mateix dia que Jordi Pujol s’hi reunia per donar forma a CDC. Reconeix que la “Catalunya de tothom” que proclamava una pancarta aquell dia el va atraure, però també decebre al cap de poc. Ara es reafirma en la seva “passió” per Espanya.

stats