Política 31/01/2013

El president de Pimec reconeix diferències amb Foment del Treball entorn del dret a decidir

Josep González, que mostra "respecte total" a la consulta, ho justifica perquè les dues organitzacions responen "a teixits diferents i les necessitats i interessos són diferents"

Roger Tugas
1 min
El president d'ERC, Oriol Junqueras, i el de la PIMEC, Josep González, s'han reunit aquest dijous a la seu de la patronal. / ACN

BarcelonaEl president de Pimec, Josep González, ha reconegut aquest dijous que les diferents organitzacions empresarials catalanes mantenen posicions diferents entorn del dret a decidir, com ha explicat l'ARA. Així, Pimec, representant de les petites i mitjanes empreses, mostra "respecte total" al procés a causa del "pensament plural de l'empresariat", tot i que ha apostat per intentar "millorar la situació econòmica de Catalunya i les converses amb Madrid". Ha apuntat, però, que "qui ha de moure fitxa és el govern central". En canvi, Foment del Treball es mostra més bel·ligerant respecte a la consulta i circumscriu les reivindicacions exclusivament al pacte fiscal. "Responem a teixits diferents i les necessitats i interessos són diferents", ha apuntat González, que creu que això justifica l'existència de diverses organitzacions empresarials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha fet aquestes declaracions just després de reunir-se amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, que creu que "la immensa majoria d'empresaris" entenen que "la situació econòmica és injusta per les arbitrarietats de Madrid". "L'objectiu de la retallada zero és possible, i, si no ho és, serà perquè l'estat espanyol tanca les portes", ha afegit, i ha recordat el dèficit fiscal o els impagaments del govern central.

stats