ELECCIONS EUROPEES
Política 12/04/2014

Terricabras: "Europa veurà que ajudar-nos és ajudar Europa"

El candidat d'ERC a les europees crida a una alta participació el 25-M i defensa que la independència permetrà evitar lleis com la LOMCE o la reforma de l'avortament

Roger Tugas
1 min
Terricabras, en unes jornades organitzades per ERC sobre la democràcia en l'estat propi / ACN

BarcelonaEl cap de llista a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha defensat aquest dissabte durant la celebració del dia de la República que ha organitzat el partit al parc de la Ciutadella que "Europa veurà que aquests catalans són interessants per a Europa i veurà que ajudar-nos és ajudar Europa". "A Europa i al món hi tenim un paper a fer", ha insistit. Per això, ha cridat a una alta participació a les europees el 25-M, ja que "ens omplim tots la boca amb l'important que és Europa i diem que els altres són menys europeus i en canvi voten molt més".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, Terricabras ha defensat que la independència permetrà evitar mesures aprovades pel govern espanyol com la llei d'educació, la reforma de l'avortament o la llei de l'ordre públic. Malgrat tot, ha apuntat que "un divorci sempre provoca petites dificultats", tot i que "a nosaltres se0ns va ajuntar amb una guerra i hi ha una Constitució imposada per les forces armades i l'Estat".

A nivell social, el filòsof ha cridat a distingir "entre la diversitat que ve de la diferència i la que ve de la desigualtat". "Tot allò que és culpa de les relacions socials i humanes s'ha de combatre", ha reclamat.

stats