ELECCIONS EUROPEES
Política 14/05/2014

Terricabras proposa invertir 225.000 milions per crear 10 milions de llocs de treball en 10 anys a la UE

El candidat d'ERC espera que partits i estats es posin d'acord, ja que la quantitat requerida és la meitat del que va costar salvar els bancs

Roger Tugas
1 min
Terricabras, en roda de premsa a l'ACN

BarcelonaEl candidat d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha proposat aquest dimecres en una roda de premsa a l'ACN que la Unió Europea impulsi "un gran pla d'inversions estil New Deal o pla Marshall" que "en 10 anys creï 10 milions de llocs de treball a Europa", dels quals 990.000 a l'estat espanyol i 175.000 a Catalunya. El cap de llista republicà no ha detallat d'on sortiria el pressupost, però ha recordat que els estats es van posar d'acord per "dedicar 450.000 milions a salvar bancs", mentre que el pla que ell proposa requeriria la meitat de recursos, 225.000 milions. Per això, confia que "els estats europeus, de forma solidària i mancomunada, apliquin un programa d'autosalvació europea. "Si no ho accepten els grups liberals els hauria de caure la cara de vergonya, després de salvar els seus amics [dels bancs]", ha apuntat Terricabras.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la proposta d'ERC, el pla s'hauria de consensuar entre grups parlamentaris i estats, però les inversions s'haurien de centrar en els àmbits de les noves tecnologies, l'educació i les infraestructures per "buscar coses amb alt valor afegit i creació de llocs de treball". "Sols seria ridícul emprendre una acció així, seríem friquis polítics", ha apuntat Terricabras, que espera que l'acord arribi, tot i ser "ambiciós".

stats