ELECCIONS EUROPEES
Política 16/05/2014

Terricabras defensa que Ska Keller és "la millor candidata" a presidir la Comissió Europea

Junqueras avisa que el PP i el PSOE no podran impedir un referèndum que avalen el 60% dels candidats europeus

Ara
1 min

BarcelonaEl cap de llista d'ERC a les eleccions europees, Josep-Maria Terricabras, ha confirmat aquest aquest divendres que, després del debat dels cinc candidats a presidir la Comissió Europea, aposten per donar suport a la dels Verds, Ska Keller. "La millor candidata, la que nosaltres votaríem, és Ska Keller, que és la que defensa el dret a decidir dels catalans", ha assegurat el filòsof des de Mollet (Vallès Oriental).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, la família internacional d'ERC, l'Aliança Lliure Europea, està en coalició amb els Verds al Parlament Europeu. Tot i això, els republicans fins ara havien evitat mullar-se per un candidat en concret –més enllà de rebutjar el del PP europeu, Jean-Claude Juncker–, ja que assenyalaven que l'Eurocambra votarà els candidats que proposin els estats i, per tant, només el popular o el socialista tindrien possibilitats de ser elegits. Tot i això, Keller ja ha donat suport a ICV per al 25-M.

De fet, el president d'ERC, Oriol Junqueras, ha celebrat al twitter que, "dels cinc candidats a presidir la Comissió Europea, tres estan a favor del referèndum català. I, una, ens va donar la benvinguda com estat independent", en referència a Ska Keller. "El PP-PSOE no podrà impedir el referèndum. I menys ara que l'avala el 60% dels candidats a la Comissió europea. I, per tant, guanyarem!", ha insistit el líder dels republicans.

stats