Política 27/11/2012

Els municipis independentistes pressionen per un Govern "fort" amb el suport dels partits sobiranistes

El president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal, demanarà una reunió amb tots els grups parlamentaris per instar-los a la unitat independentista cap a l'estat català

Efe
2 min
L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, en una imatge d'arxiu.

Arenys de MuntL'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha demanat la unitat de tots els partits polítics amb aspiracions sobiranistes perquè treballin junts i es pugui dur a terme una consulta d'autodeterminació a Catalunya. El president de l'entitat i alcalde de Vic (Osona), Josep Maria Vila d'Abadal (UDC), ho ha anunciat aquest dimarts després de la reunió celebrada a Arenys de Munt (Maresme) del consell directiu i la comissió executiva de l'entitat, a la qual han assistit una vintena d'ajuntaments.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Vila d'Abadal ha explicat que després de les eleccions de diumenge passat s'ha constatat que el "procés independentista és necessari que segueixi endavant". Segons ha dit, ha quedat demostrat que hi ha un "opositor fort com és l'"estat espanyol i determinats sectors mediàtics de Madrid". Ha manifestat igualment que és necessari un govern "fort amb un president també fort per seguir desenvolupant el camí sobiranista i convocar un referèndum".

L'alcalde de Vic ha destacat que la idea de l'AMI és demanar una reunió amb tots els grups parlamentaris per poder-los exposar el seu plantejament, que passa, principalment, per una unió dels partits independentistes al Parlament. De la mateixa manera, el president de l'Associació de Municipis per la Independència ha assenyalat que és important investir el president de la Generalitat en primera volta perquè "seria un imatge de solidesa del país que obriria una procés fort per convocar la consulta".

Vila d'Abadal també ha destacat que des de l'AMI seguiran donant el seu suport a tots aquells moviments nacionalistes, com per exemple, l'Assemblea Nacional Catalana, que treballen des de diferents sectors com el cultural o l'econòmic. De la mateixa manera, ha anunciat que seguiran oferint informació al poble sobre el procés independentista per frenar pors, com per exemple als jubilats, a qui s'ha dit que perdrien les pensions en cas d'una Catalunya independent.

La reunió celebrada avui a Arenys de Munt ha servit també per preparar l'assemblea del pròxim 15 de desembre que l'entitat farà a Vilanova i la Geltrú (Garraf). L'Associació de Municipis per la Independència té com a objectiu sumar esforços per aconseguir crear en un futur un estat propi en el marc de la Unió Europea. Es va constituir el 14 de desembre de l'any passat a Vic i en aquests moments té 657 ens associats, entre ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

stats