Política 07/08/2015

Rull: "La reforma de la Constitució que planteja el ministre Catalá és un escàndol"

El coordinador general de CDC alerta, a Catalunya Ràdio, que la proposta implicaria "culminar la recentralització de l'Estat"

Ara
2 min
Josep Rull, secretari d'organització de CDC, en un moment de l'entrevista amb l'ACN

BarcelonaReformar la Constitució per blindar les competències de l'estat espanyol. Aquesta és la proposta que va posar sobre la taula aquest dijous el ministre de Justícia, Rafael Catalá. Davant aquesta especulació, el coordinador general de CDC, Josep Rull, ha respost contundent en una entrevista a Catalunya Ràdio: "La reforma de la Constitució que planteja el ministre Catalá és un escàndol, és culminar la recentralització de l'Estat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rull, que anirà al lloc número 12 de la candidatura de Junts pel Sí, ha alertat els defensors de la tercera via que ara el ministre ha deixat clar que qualsevol retoc de la carta magna en cap cas servirà per al "reconeixement del dret a decidir" dels catalans. "És un pas enrere, que ningú s'equivoqui", ha advertit fent referència a aquells que, com els socialistes, confien que amb la pèrdua de la majoria absoluta del PP la reforma constitucional per federalitzar Espanya s'obrirà pas.

"El dia que obrin la Constitució, sigui amb un govern del PP o del PSOE, no serà per avançar en més competències, serà per anar consolidant la recentralització que s'ha anat perpetrant els últims anys", ha afegit, i ha recordat que cada divendres les decisions del consell de ministres ja estan "laminant" l'autonomia de Catalunya. Rull ha assegurat que tampoc confia en el líder de Podem, Pablo Iglesias, perquè aquesta reforma es faci en un altre sentit. "El que sabem és que vol una harmonització fiscal", ha dit. Segons el convergent, encara estan "esperant" que algun dirigent espanyol es manifesti disposat a obrir una via amb Catalunya com l'escocesa.

I és que, ha insistit el coordinador general de CDC, el 27-S servirà per triar entre "resignació o futur". Segons Rull, aquestes eleccions s'han d'imaginar com el referèndum que Espanya no ha permès celebrar. "Nosaltres som la papereta del 'sí'", ha subratllat. Com ja va dir el president de la Generalitat, Artur Mas, Rull considera que si es guanya amb escons (68) ja hi haurà una "legitimitat suficient per avançar en el procés". Amb tot, ha assegurat que l'aspiració ha de ser aconseguir una majoria "com més sòlida millor" també amb vots, perquè aquesta serà la que donarà força davant d'Europa i del món "perquè Catalunya sigui reconeguda com a nació" i pugui negociar.

stats