CRISI A CIU
Política 18/06/2015

Convergència enterra la federació: "El projecte polític de CiU s'ha acabat i cal una separació amistosa"

El coordinador general del partit, Josep Rull, compareix envoltat de tot el comitè de direcció nacionalista

Oriol March
2 min

BarcelonaEl coordinador general de CDC, Josep Rull, ha assegurat aquest dijous al migdia que Unió "ha deixat clar" que no volen anar junts a les eleccions del 27-S. "El projecte polític de CiU s'ha acabat i cal una separació amistosa", ha apuntat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No anirem junts. Aquest és un camí de no-retorn que no cal dramatitzar. Cal explicar que a partir d'ara CDC inicia una nova etapa apassionant, trepidant", ha indicat el coordinador general de Convergència. "Hi ha qüestions tècniques que hem d'entrar a valorar a fons. Cal veure com es fa la successió. Hem de veure els antecedents. Som el primer cas de federació que se separi. Hi ha hagut coalicions que s'han desfet. És un terreny que no està cartografiat", ha defensat.

El coordinador general de CDC ha assegurat que el grup parlamentari de CiU a Madrid "no continuarà com abans", i per això ha avançat que demà divendres el partit reunirà els seus representants a Madrid per decidir què fer a partir d'ara. De fet, Rull ha posat en dubte la continuïtat de Josep A. Duran i Lleida com a portaveu dels nacionalistes a Madrid.

Rull ha aparegut a la sala de premsa acompanyat de la plana major del comitè de direcció del partit. No hi eren, però, els representants del partit a Madrid, que tenen ple aquesta setmana tant al Congrés com al Senat.

La direcció de CDC es va reunir ahir entre les 21.50 i les 23.30 de la nit per valorar la decisió d'Unió de retirar els seus consellers del Govern i també tots els alts càrrecs democristians que hi ha a l'executiu. Els membres del sector crític del partit que lidera Josep A. Duran i Lleida, però, no tenen intenció de deixar el Govern perquè interpreten que la mesura consisteix a "pressionar" el president de la Generalitat, Artur Mas, perquè "no porti la independència al programa".

stats